DragonLady

Weer wat geoefend op mijn ‘oefen’tank. Naar aanleiding van een workshop bij Gerald Mendez uit Amerika, Chino, deze opbouw overgenomen.

Eerst de tank weer helemaal geprepareerd; toen de Dark Sealer van Createx en Wicked black eroverheen. Het allerbeste is je ondergrond hierna in de clearcoat te zetten, dan heb je alle vrijheid qua bewerkingen, maar dat heb ik niet gedaan.

Hierna de dragon erop gezet en gaande weg ben ik tot de illustratie gekomen. Niets van te voren uitgedacht, dus toch wel wat moeilijker om alles tot een geheel te maken.

Toen een video over true fire gezien; dat leek me mooi erbij. Hierna de details verder uitgewerkt, bij de vlammen en de draak. En ja, ik heb de serie van Game of Trones gevolgd, mooie serie en hierbij een inspiratie.

 

 

 

 

 

 

 

Aan de andere zijde had ik eerst een fairy Lady bedacht, maar dat hoorde niet bij de dragon. Daarom gekozen voor Daenerys Targaryen. Dit is een oefentank, wordt niet verkocht.

Ook hier weer vlammen bijgezet met de artool stencils van Mike Lavallee. Vanwege de vlammen kon ik het achterhoofd mooi integreren in de achtergrond. Dit is de eerste laag.

Gerald Mendez zet alles op met zwart/wit en werkt het dan verder uit met Candy2O. Ik heb dus ook even met zwart gewerkt; maar ik heb een fout gemaakt en dat is met zwart weer over het wit heen, bij de draak. dat is geen succes, alles wordt grijzig. Ben benieuwd hoe dat na een eventuele aflak eruit gaat zien.
Na de eerste laag de Candy2O Marine Blue op de donkerste delen aangezet; de Caribe Blue op de lichtste.

 

De kleurovergang sprak me aan. Nu tijd voor een 2e laag met vlammen. Vanwege het bleeding probleem met candy’s (wit blijft niet wit maar wordt echt blauw), de Bleed Checker 4040 gebruikt. Maar ik moet meer lagen toepassen om het echt te laten werken en je moet een uur wachten voor het drogen. (misschien nog wel langer).
Mij valt op dat er elke keer wordt geadviseerd om de candy met 10% intercoatclear te gebruiken, maar op de Bleed Checker staat  30% vermeld voor die candy’s. Misschien is dat de nieuwe norm.

Nu een nieuwe laag vlammen opbrengen, ik heb hier gekozen voor wit met een beetje intercoat en een druppel Caribe Blue. Deze verf werd heel mooi op de al aanwezige vlammen, niet op het zwart, daar oogde het weer grijs. Daarom daar overheen weer de 2 candy’s gezet, dit werkte goed. Hierna weer het wit/blue lichter gemaakt en verder aangezet.

   

De foto’s zijn genomen bij kunst licht, de laatste 2 in de woonkamer, daglicht. De tank afgenomen met airbrush ontvetter, dit is een middel om te ontvetten tussen de lagen door, of voor de aflak. Wel eerst eens kijken of je lagen blijven zitten, het kan fout gaan bij sommige verven, eerst uitproberen dus. Door de ontvetter krijg je een mooie schijn, alsof hij in de clearcoat zit, en je haalt de overspray weg (was even slikken toen ik het doekje zag, helemaal blauw).