Golden Open Acrylics

Golden Open Acrylics, dit is een acryl verf die langzamer droogt door de special toegevoegde binders. De structuur van de verf is hierdoor ook wat dunner dan de Golden Heavy Body verven.
Door het minder snel drogen is de verwerkingstijd toegenomen. Er is ook nog een medium te koop, waarmee je de ‘oude’ verven qua droogtijd kunt verlengen.

Waarom Golden? Het is een mooie verf die voor diverse technieken te gebruiken zijn en het is noemenswaardig dat zij nog steeds alleen maar Acrylics maken…..

Langere verwerkingstijd?
Er is me verteld dat je een kopje koffie kunt gaan drinken zonder dat je verf aan je kwast is opgedroogd. Zelf maak ik ze toch liever even schoon en dek het palet af, voor ik aan een kopje koffie begin.
Maar ook op het doek is dit te merken. Het zal er ook aan liggen hoe dik je de verf aanbrengt. Of de verf goed te blenden is moet ik op een ander doek uitproberen, dat is nu niet aan de orde.

Verder werk ik met een afsluitbaar palet; hier gaan de verven op. Bij acrylverf spuit ik nog altijd wat water op de verf, tussendoor en op het eind, bij een lange pauze. En ik ben er heel tevreden over! Zelf na een dag (of 2) is de verf nog te gebruiken.
(Dit palet kun je trouwens ook voor olieverf gebruiken.)

   

 

 

 

 

Voor meer informatie over Golden Open Acrylics:
https://www.goldenpaints.com/products/colors/open

 

Voor de afsluitbare paletten, oa:
https://www.martinbrinkhuis.nl/paletten/acrylpaletten.html

 

 

Even ter info: Hoe zet je je foto over op je canvas?

Gebruik daar transparante folie voor.
Zet er een raster van 2 bij 2 cm met onuitwisbare markeerpen op. Wanneer je foto (zoals hier) bijv 8 blokjes hoog is, dan je canvas-hoogte opmeten, en deze delen door 8. Deze maat gebruiken om alle lijnen van het raster op het canvas aan te brengen. Zet deze lijnen dun op je canvas met potlood.
Nu zie je de ‘knooppunten’ zitten (uiteinde hoorn, puntje van de neus, bolling van de buik etc) en breng nu de tekening op het canvas aan door de vakjes te tellen.

Opbouw van het schilderij

Golden Open Acrylics

Ik ben heel erg tevreden over deze verf, de verwerktijd is heel lang, zeker in combinatie met het afsluitbaar palet. De verf is wel veel transparanter, daardoor blijf je het raster lang zien. Maar door de vele laagjes kun je ook meer diepte creƫren.
Hieronder zie je een tussenfase. Ik heb de vrijheid genomen het dier aan de bovenzijde om te draaien en de lelijke gele tags in de oren weg te laten uit het schilderij. Nog in ontwikkeling.

Galloway in ontwikkeling